Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Η ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Βαθιώτη στην ιδρυτική διακήρυξη της νεοϊδρυθείσας Δημοτικής Παράταξης “ Περιστέρι Μαζί Ενάντια στο Κατεστημένο”,

Φίλες και φίλοιΚαλή σας ημέρα. Χρόνια Πολλά και Kαλή Xρονιά. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή επιβλητική παρουσία σας.


Η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για την πόλη μας.


Είμαστε εδώ μαζί για να συμφωνήσουμε στην αναγκαιότητα και τις αρχές που θα αλλάξουν το χαρακτήρα και την ποιότητα ζωής στο Περιστέρι.
Είμαστε εδώ μαζί για να δώσουμε υπόσχεση για ένα κοινό αγώνα, να κάνουμε το Περιστέρι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, που θα αγκαλιάζει όλους τους Δημότες.Είμαστε εδώ μαζί γιατί έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες, την ίδια ελπίδα: Αυτή η πόλη, η πόλη μας μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη.


Είμαστε εδώ μαζί για να βάλουμε τέλος στον επαγγελματία πολιτικό. Τον καιροσκόπο της πολιτικής.


Νιώθουμε την αγωνία των συμπολιτών μας, γιατί αγωνιούμε και εμείς μαζί τους.


Νιώθουμε την αδιαφορία, την ανυπαρξία κοινωνικής δημοτικής μέριμνας και φροντίδας.


Νιώθουμε όμως και την ανάγκη και το όνειρο των συμπολιτών μας. Για κάτι καινούργιο, άφθαρτο. Όχι μόνο νόμιμο αλλά και ηθικό. Χωρίς βαρίδια από το παρελθόν. Σ’ αυτή την ανάγκη και όνειρο των συμπολιτών μας λοιπόν, ερχόμαστε νέοι, άφθαρτοι, με όρεξη για δουλειά. Να δώσουμε σάρκα και οστά, όραμα και προοπτική.


Γι'αυτό φίλες και φίλοι. Μέσα σε αυτήν την ατμόσφαιρα, με μεγάλη τιμή και χαρά κηρύσσω την ίδρυση του συνδυασμού Περιστέρι Μαζί- Ενάντια στο Κατεστημένο. Για την πόλη μας, το Περιστέρι , ενωμένοι Μαζί, έτοιμοι να δώσουμε δυναμικά τη μάχη μας Ενάντια στο Κατε- Στημένο και το Στημένο πολιτικό παιγνίδι.


Σήμα του συνδυασμού μας, που φιλοδοξούμε να αγκαλιάσουν όλοι οι Περιστεριώτες, το λευκό περιστέρι. Σύμβολο ελπίδας της πόλης μας. Γκρεμίζει ένα γκρι τοίχο, το γκρί τοπίο της πολιτικής και ανοίγει τα φτερά του ελεύθερο και ανεξάρτητο.


Γιατί ο συνδυασμός Περιστέρι Μαζί-Ενάντια στο Κατεστημένο είναι ανεξάρτητος συνδυασμός. Δεν προέρχεται και δεν εκπροσωπεί κανέναν πολιτικό χώρο. Δεν χρωστά και δεν εξαρτάται από κανέναν. Δεν είναι το πολιτικό όχημα κανενός. Προέρχεται και εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από τον Περιστεριώτη Δημότη. Αυτόν εκπροσωπεί. Αυτόν θέλει να υπηρετήσει. Με συνέπεια, σεβασμό, αποφασιστικότητα.Το Περιστέρι Μαζί-Ενάντια στο Κατεστημένο δεν είναι αποτέλεσμα εργαστηριακών δοκιμών κάποιων κομματικών γραφείων και προπάντων δεν υπαγορεύεται από προσωπικά συμφέροντα. Είναι αποτέλεσμα των αναγκών όλων μας.


Φίλες και φίλοι. Σκοπός του συνδυασμού Περιστέρι Μαζί-Ενάντια στο Κατεστημένο που γεννιέται σήμερα, είναι ο Περιστεριώτης Δημότης να στείλει σπίτι του τον επαγγελματία πολιτικό, τον καιροσκόπο της πολιτικής. Να δώσει το λόγο σε νέα στελέχη, άφθαρτα. Με όραμα, με ικανότητες. Στελέχη που δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση. Δεν άσκησαν διοίκηση από πολιτική θέση. Στελέχη ικανά που αφού πέτυχαν και διακρίθηκαν στον επαγγελματικό χώρο τους , έρχονται να προσφέρουν στα κοινά. Για περιορισμένο χρόνο. Γι αυτό σύμφωνα με το καταστατικό της παράταξής μας, ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος εκλέγεται από τα μέλη του δημοτικού συνδυασμού για δύο θητείες. Όσες απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το έργο. Κατόπιν εκλέγεται νέος επικεφαλής. Αλλά και οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, το 50% θα αντικαθίσταται ανά έτος, με τους επόμενους κατά σειρά εκλογής, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να έχουν κίνητρα να προσφέρουν στα κοινά αλλά και να αξιολογούνται από το Δημότη.


Γιατί γαντζωμένος στην εξουσία και την καρέκλα, πρέπει να είναι μόνον ένας. Ο Δημότης!!! Τον οποίο σεμνά και αγόγγυστα οφείλουμε να υπηρετούμε. Κανείς άλλος!! Για να επανακτήσει και αυτός την εμπιστοσύνη του στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Με τον Περιστεριώτη Δημότη δίπλα μας, με ικανά και άφθαρτα στελέχη, ερχόμαστε να ασκήσουμε χρηστή διοίκηση. Να ασκήσουμε σωστή διαχείριση. Απαλλαγμένοι από το παλιό, το φθαρμένο.Σηματοδοτούμε το νέο επενδύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Γυρνάμε την πλάτη σε παλαιοκομματικές τακτικές και πρακτικές που πλήγωσαν το Δημότη. Βλέπουμε το Δημότη της πόλης μας στα μάτια. Το Περιστέρι Μαζί-Ενάντια στο Κατεστημένο προέκυψε μέσα από την ανάγκη του απλού Δημότη μας, του Περιστεριώτη που θέλει ένα καλύτερο Περιστέρι. Του Δημότη που αγωνιά για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και θέλει να ατενίσει το αύριο με ελπίδα, με αισιοδοξία. Το Δημότη που θέλει τη δημιουργία, την ανάπτυξη.


Όλοι μας εισπράττουμε την απογοήτευση και την οργή που έχει ο πολίτης, με αυτούς που εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή ή την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο πολίτης νιώθει προδομένος. Πιστεύει ότι οι αιρετοί που εμπιστεύτηκε και ψήφισε τον εξαπάτησαν, ενδιαφέρθηκαν μόνο για τον εαυτό τους. Την προβολή τους και τα συμφέροντά τους. Για εμάς αυτό είναι πρόκληση! Να πείσουμε μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα το Δημότη μας, ότι είμαστε διαφορετικοί! Να πιστέψει σε εμάς! Να αρχίσει και πάλι να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον! Στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου, ζητάμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του Περιστεριώτη.


Γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν έχουμε βιογραφικό που ξεκινάει με την εκλογή σε κάποιο αξίωμα.Δεν είμαστε καιροσκόποι της πολιτικής. Έχουμε θέσεις και αντιθέσεις. Έχουμε απόψεις, έχουμε διάθεση. Έχουμε όραμα και ικανότητες.


Στην πιο δύσκολη στιγμή, χωρίς κομματικό παρελθόν και κομματική ταυτότητα. Αλλά με ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου, έχουμε ένα σκοπό: να προσφέρουμε στα κοινά της πόλης μας. Με ένα νέο νόμο, τον Καλλικράτη που αναμορφώνει το χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπονούμε μαζί με το Δημότη μέσα από δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες ένα πρόγραμμα καινοτόμο.


Ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό. Στοχευμένο στην κοινωνία. Άμεσα υλοποιήσιμο, που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης. Με κίνητρα σε παλιούς και νέους επιχειρηματίες. Με το Δημότη να έχει τον πρώτο λόγο. Με δικές του προτάσεις και προβληματισμούς και επεξεργασία από πετυχημένους τεχνοκράτες, θα πετύχουμε να δημιουργήσουμε και να ολοκληρώσουμε ένα πρόγραμμα, με στόχο την παροχή υπηρεσιών πρωτοποριακών για το δημότη.


Ένα πρόγραμμα που θα έχει έναν πυλώνα, την κοινωνία. Με τέσσερις κύριους άξονες. Την απασχόληση, την εκπαίδευση, τη δημοτική υγεία και την ασφάλεια του Δημότη.


Τέλος στην ανέξοδη φαύλη πολιτική με δάνεια που θα κληθούν να πληρώσουν οι επόμενοι. Εμείς εκτός από τον προϋπολογισμό, θα επιβάλλουμε και τον απολογισμό, με την έννοια της συνεχούς και ανελλιπούς λογοδοσίας των στελεχών, παραγόντων και υπαλλήλων που διαχειρίζονται δημόσιο ή δημοτικό χρήμα. Από δω και πέρα χρηστή διοίκηση και σωστή διαχείριση. Κεντρικός πυλώνας λοιπόν το κοινωνικό μας πρόγραμμα.


Με την κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης οι συμπολίτες μας που είναι άποροι, άνεργοι ή έχουν χαμηλό εισόδημα, θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που άμεσα θα δημιουργήσουμε και θα οργανώσουμε στο δήμο μας. Οι υπηρεσίες όμως αυτές δεν θα είναι μόνον εθελοντικές. Με την κατάλληλη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, τον εκσυγχρονισμό της υποδομής στον τομέα παροχής υπηρεσιών και την κατάλληλη αναδιανομή πόρων, θα βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά τους και θα προσανατολίσουμε τις σκέψεις, τις δραστηριότητες, το πρόγραμμά μας στις κοινωνικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί σήμερα. Ο εθελοντισμός είναι πάντα απαραίτητος αλλά θα είναι επικουρικός στις κοινωνικές δράσεις μας. Πρώτα απ’ όλα ο Δήμος με τις υπηρεσίες και το προσωπικό θα διαμορφώνουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας. Οι κοινωνικές δράσεις μας θα στοχεύουν λοιπόν:


Στην κοινωνική δημοτική παιδεία με το δημοτικό φροντιστήριο για μαθητές μέσης εκπαίδευσης.Την εκμάθηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.


Στην κοινωνική δημοτική υγεία, με προληπτικό εμβολιασμό, διενέργεια βασικών ιατρικών εξετάσεων και εξέταση από βασικές ιατρικές ειδικότητες. Να ανακουφίσουμε, όσο μπορούμε, το δημότη που έχει ανάγκη, που είναι άνεργος, που έχει πολύ χαμηλό εισόδημα. Είναι επιτέλους καιρός, ο Δήμος μας να στρέψει το βλέμμα και στους γονείς μας, τους παππούδες μας που δεν έχουν κάποιον δικό τους άνθρωπο και η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει! Τους έχει βάλει στο περιθώριο! Το Δημοτικό Γηροκομείο, λοιπόν, θα αποτελέσει μια πραγματικότητα στο δήμο μας, για να τιμήσουμε την τρίτη ηλικία όπως όλοι οφείλουμε!


Στον τομέα της Ανάπτυξης, με ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις στους επιχειρηματίες.


Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κατοίκους και δημότες Περιστερίου θα πληρώνουν μειωμένα δημοτικά τέλη. Όπως και οι νέες επιχειρήσεις οι οποίες θα ιδρύονται ή θα μεταφέρονται από άλλες περιοχές, αρκεί να δραστηριοποιούνται τουλάχιστον για πέντε χρόνια στο δήμο μας. Βασική επιδίωξη λοιπόν είναι να παραχθεί πλούτος στο δήμο και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για κατοίκους και ταυτόχρονα δημότες του Περιστερίου.


Δίπλα στα «Δημοτικά e-ΚΕΠ», θα ιδρυθούν Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας για κατοίκους και δημότες Περιστερίου. Γιατί ο άνεργος δημότης μας είναι αυτός που πρέπει να μας ανησυχεί.Να κινητοποιεί κάθε σκέψη. Να κατευθύνει κάθε δράση μας.


Άλλες βασικές δράσεις του προγράμματός μας που θα διαμορφώνεται με την παρέμβαση των Δημοτών μας, είναι:


Το περιβάλλον. Βασική επιδίωξη, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό, τις δυνατότητες που μας δίνει η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με την κατάλληλη χρήση και αξιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου, με το κατάλληλο επιστημονικό και τεχνοκρατικό προσωπικό που ήδη υπάρχει, θα γίνει δυνατή η εκμετάλλευση των υπαρχόντων πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα: πράσινες ταράτσες, φωτοβολταϊκά και ότι νέο και φιλικό στο περιβάλλον, εφαρμόζεται ήδη στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.


To γκαράζ του Δήμου: Θα εκπονηθεί μελέτη για μεταφορά σε άλλο κατάλληλο χώρο, προκειμένου να ανασάνει και να μην επιβαρύνεται περισσότερο ο χώρος του άλσους Περιστερίου. Να δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης αξιοποίησης του χώρου, προς όφελος του Δημότη .


Ασφάλεια του δημότη: Με την κατάλληλη αξιοποίηση της δημοτικής αστυνομίας θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας του Δημότη.


Αλλά και ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό για τους νέους μας, για όλους τους δημότες. Επίσης:


Να βελτιώσουμε την παρεχόμενη στο δημότη μας καθαριότητα της πόλης. Με πλήρη ανακύκλωση των απορριμμάτων και πρόγραμμα κομποστοποίησης των οικιακών οργανικών απορριμμάτων καθώς και κατάλληλη εκμετάλλευση αυτών προς όφελος του δήμου.


Τη αναβάθμιση της υπάρχουσας δημοτικής συγκοινωνίας, που φθίνει και περιορίζεται κάθε ημέρα, με στόχο τη βελτίωσή της στο πλαίσιο ανάπτυξης του εμπορικού κέντρου της πόλης μας.


Με την ηλεκτρονική κάρτα θα είναι δυνατή η θεσμοθέτηση τοπικών ψηφισμάτων, για ζητήματα που απασχολούν το δημότη μας, ακόμα και σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων.


Με την πλήρη αξιοποίηση του θεσμού του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», να νιώσει επιτέλους ο Δημότης ότι δεν είναι μόνος. Ότι ο Δήμος του συμπαραστέκεται και τον βοηθά.


Να αποκτήσει επιτέλους και το Περιστέρι το δικό του Δημοτικό Ραδιόφωνο και τηλεόραση.


Να έχει τη δυνατότητα ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας να προβάλλει τις θέσεις του αλλά και να δίνει βήμα στους Δημότες του. Με τη δημιουργία Δημοτικών Χώρων Στάθμευσης σε κατάλληλα σημεία. Θα ανακουφιστεί έτσι, κατά ένα μέρος και η κυκλοφορία στους δρόμους του Δήμου.


Ένα νέο Περιστέρι λοιπόν διαμορφώνεται. Αυτοδιοίκητο, αυτάρκες, με επίκεντρο το Δημότη. Το Δημότη που μέσα από το δημοτικό διαμέρισμα, το δήμο, θα εκφράζεται, θα θέτει τα προβλήματα που τον απασχολούν και θα προτείνει και απαιτεί συγκεκριμένες λύσειςΕίναι βασική επιλογή μας, οι επιτυχημένες κοινωνικές δράσεις.


Η αρωγή στις κοινωνικά ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες είναι στις προτεραιότητές μας. Οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεικές οικογένειες. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, είναι συνάνθρωποι και συμπολίτες που ζουν ανάμεσά μας. Ο Δήμος πρέπει να δείχνει το φιλικό και ανθρώπινο πρόσωπο, σε όλους αυτούς τους ανθρώπους! Να στέκεται δίπλα τους! Συμπαραστάτης, αρωγός στις δυσκολίες, τις ανάγκες τους!


Φίλες και φίλοι


Η παράταξή μας είναι δημιουργία του θυμού!


Του θυμού και της αγανάκτησης του συμπολίτη μας, που φαύλοι πολιτικοί και πολιτικές τον έφεραν σε αυτό το σημείο! Του αφαίρεσαν την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια! Όλο αυτό το διάστημα, πληγωθήκαμε, θυμώσαμε! Τώρα όμως μετέχουμε ενεργά! Παίρνουμε την τύχη και το μέλλον στα χέρια μας!


Στέλνουμε στο σπίτι τους τους επαγγελματίες πολιτικούς. Τους καιροσκόπους της πολιτικής.


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε Δημότη, ανεξάρτητα από ιδεολογική ή κομματική ταυτότητα, προχωρούμε μπροστά και καλούμε όλους σας συμμέτοχους και συμπαραστάτες στον αγώνα μας. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Καλούμε σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις. Όπου και να ανήκουν. Μόνη προυπόθεση να είναι αποφασισμένοι να υπηρετήσουν τον Περιστεριώτη Δημότη. Με συνέπεια στις αρχές μας. Μακριά από στεγανά, διαχωριστικές γραμμές και τη στενή κομματική λογική που υπονομεύουν τα συμφέροντα της πόλης μας.


Φίλες και φίλοι


Χαρακτηριστικό της παράταξής μας είναι η επικοινωνία, η προσωπική επαφή! Με τον απλό Δημότη! Σπάμε τις κομματικές γραμμές! Δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός πολιτικού. Κανενός επιχειρηματία! Ξεκινάμε όλοι μαζί!


Και εσείς κύριοι, όσοι από εσάς ανήκετε ακόμη στο κατεστημένο! Σπάστε το κατεστημένο και ελάτε μαζί μας! Απλοί στρατιώτες, να υπηρετήσουμε το Δημότη. Να σεβαστούμε το Δημότη. Να τονώσουμε τη χαμένη του αξιοπρέπεια!!!


Ελάτε στο Ανεξάρτητο Περιστέρι Μαζί! Χωρίς αξιώματα! Χωρίς καρέκλες! Χωρίς κομματική ταυτότητα!


Φίλες και φίλοι


Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσαμε τη δημιουργία του δημοτικού συνδυασμού Περιστέρι Μαζί, αυτό το στημένο κατεστημένο άρχισε τον πόλεμο εναντίον μας. Μόλις ένιωσε την καρέκλα του να κλονίζεται άρχισε να εκτοξεύει λάσπη. Με δημοσιεύσεις σε διάφορα ανώνυμα blogs, άρχισαν να υπονομεύουν την προσπάθειά μας. Πριν καν μας γνωρίσουν. Πριν δουν ποιοί είμαστε, τι πρεσβεύουμε και τι προσδοκούμε να φέρουμε. Γιατί έτσι είχαν μάθει. Εμάς όμως αυτές οι πρακτικές μας δίνουν δύναμη. Μας τονίζουν ότι δρούμε και κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Στην υπηρεσία του Δημότη. Στην υπηρεσία του Περιστεριώτη. Ενάντια σε αποτυχημένες πολιτικές και παρωχημένες τακτικές.


Ζητήσαμε να κάνουμε την ιδρυτική μας διακήρυξη στην αίθουσα του κεντρικού Δημαρχείου. Ευτυχώς που τελικά δεν μας δόθηκε η αίθουσα του Δημαρχείου. Γιατί όπως βλέπω δεν θα χωρούσαμε. Ευτυχώς έκαναν άλλοι την πρόβλεψη για λογαριασμό μας. Είδαν τη δυναμική μας! Πανικοβλήθηκαν! Εμείς όμως σήμερα δηλώνουμε παρόντες. Παρόντες στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου. Σε μια ημερομηνία ορόσημο για τα δημοτικά της πόλης μας. 15 Ιανουαρίου 2012. Σήμερα ο Δημότης Περιστεριώτης αποκτά φωνή. Αλλά και το Περιστέρι αποκτά μετά από πολύ καιρό ξανά αντιπολίτευση. Και στις επόμενες εκλογές Διοίκηση, με το Δημότη Πρωταγωνιστή.


Από αύριο με το Περιστέρι Μαζί ανοίγουμε τα φτερά μας! Να ξαναβρούμε το χαμόγελό μας! Να ξαναδούμε και πάλι τα χαμένα μας όνειρα! Ατενίζουμε και πάλι το μέλλον με αισιοδοξία! Διασφαλίζουμε την προοπτική που μας αξίζει. Γιατί το αξίζουμε και θα το πετύχουμε.


Σήμερα νίκησε το Περιστέρι!Το όραμα, η ελπίδα, η προοπτική!!! Σπάστε το κατεστημένο! Εσείς είστε οι νικητές! Η ανθρωπιά- η αξιοπρέπεια- η αλληλεγγύη!!!


Σας ευχαριστώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: