Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΛΑΦΑΣ:ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

Περπατώντας σχεδόν καθημερινά κάθε γωνιά αυτής της πόλης, βλέπω ανθρώπους μελαγχολικούς, γεμάτους αγωνία για το αύριο. Αδύναμους να πιστέψουν, αρνητικούς να εμπιστευτούν.


Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι για όλους εσάς που κλονίστηκε η πίστη σας, τα κομματικάπρογράμματα και οι υποσχέσεις, μένουν στα φυλλάδια και οι διαχωριστικές γραμμές παραμένουν στη θεωρία, απολίθωμα του παρελθόντος.


Ωστόσο, τα προβλήματα δεν τα έλυσαν ποτέ εκείνοι που τα δημιούργησαν, αλλά ούτε και εκείνοιπου αποτυχημένα επιχείρησαν να τα καλύψουν. Μόνο οι προσωπικές προθέσεις που διαχωρίζονται από τις πολιτικές σκοπιμότητες διατηρούν και εγγυώνται την αληθινή προσπάθεια.

Μόνο το πραγματικό φιλότιμο, η καθημερινή ματιά, η ανθρώπινη σχέση, η ειλικρινής και απερίσπαστη διάθεσηγια προσφορά σώζει το τελικό αποτέλεσμα.Μια από τις αιτίες είναι πως η κρίση που βιώνει επώδυνα η κοινωνία μας προέρχεται κατά ένα μέροςαπό τα δεινά του δανεισμού. Δυστυχώς η πόλη μας ήταν μια από εκείνες που πρωταγωνίστησαν σε αυτότο φαινόμενο. Για τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό, υποθηκεύτηκε το μέλλον μας.


Τα χρίσματα, είναι και αυτά ένα μέρος “δανεικών” την ίδια ώρα που το Περιστέρι και οι άνθρωποι τουαναζητούσαν απεγνωσμένα τα χαρίσματα. Όχι μόνο έφτασε ο καιρός, αλλά καθυστερήσαμε κιόλας, να αδιαφορήσουμε για τα κομματικά “προξενιά” και να αναζητήσουμε το ένστικτο μας.


Εκείνο που στο τέλος παραμένει αλάνθαστο.


Δεν είναι εύκολο να επιστρέψουμε στην αισιοδοξία. Όμως αν αυτό συμβεί, θα έχει γεννηθεί μέσα απότην γειτονιά, από την βοήθεια του διπλανού, από την συνεργασία και την προσπάθεια με τον γείτονα.

Συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια γιατί οι καιροί απαιτούν ανατροπές και διαφορετικούς ανθρώπους.


Χωρίς εξαρτήσεις ή άλλες... υποχρεώσεις.


Για εμένα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στις οποίες θα διεκδικήσωτην εμπιστοσύνη σας, οι γείτονες, γνωστοί ή φίλοι, όπως και πριν, έτσι και μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουν να με φωνάζουν από το απέναντι πεζοδρόμιο ξανά Δημήτρη.


Και αυτή θα είναιγια μένα η πιο μεγάλη νίκη.


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Δημήτρης Κελάφας


Τα παιδιά μας μεγαλώνουν στην πόλη που αγαπήσαμε αλλά δεν ονειρεύονται όπως παλιότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: