Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ «Έλα στην πόλη των εορτών και των εκπλήξεων»Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης παρουσίασε στις 4 Δεκεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας.


Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Περιστερίου θα υποδεχθεί το νέο έτος και φορώντας τα γιορτινά του θα μεταμορφώσει την 1η Παιδική Χαρά (Π. Τσαλδάρη & Φλέμινγκ), στο κέντρο της πόλης σε «παραμυθένια πολιτεία» για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Η Χριστουγεννιάτικη αυτή φαντασία ξεκινά στην «παραμυθένια πολιτεία» από τις 11 Δεκεμβρίου 2009 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2010 και από τις ώρες 11:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να διασκεδάσουν δωρεάν με το εντυπωσιακό παγοδρόμιο, το πολύχρωμο καρουσέλ, το εργαστήρι ζαχαρωτών και το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη, που ανυπομονεί για γράμματα.
Ενώ, φέτος για πρώτη φορά προστίθεται σ’ αυτήν την πόλη του ονείρου και ο Πύργος - Τσουλήθρα που αναμένεται να καταπλήξει όλους, μικρούς και μεγάλους, που επιθυμούν να ζήσουν το παραμύθι από κοντά.
Στον εξωτερικό χώρο της παιδικής χαράς θα έχουν αφετηρία δύο εορταστικά τρενάκια, που θα μεταφέρουν και φέτος τα παιδιά και τους γονείς σε μια μαγική βόλτα στη στολισμένη πόλη.
Ο Δήμαρχος έδωσε μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι το κόστος των καινοτόμων εκδηλώσεων καλύπτεται από τους χορηγούς και δεν επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο.
Ο κ. Παχατουρίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του, στo Χρυσό Χορηγό ΗΒΗ, αλλά και στον Διευθυντή Μάρκετινγκ της εταιρίας Μάνο Σπανό.
Από την πλευρά του, ο κ. Σπανός σημείωσε ότι η πόλη του Περιστερίου έχει προγραμματίσει αξιόλογες και καινοτόμες εκδηλώσεις και η εταιρεία Pepsico-Ήβη αποφάσισε να τις στηρίξει οικονομικά. Πιστεύει ότι είναι η αρχή μιας συνεργασίας της εταιρίας του με τον Δήμο Περιστερίου και θα είναι πάντα θετική να συμβάλει σε τέτοιου είδους σημαντικές δράσεις.
Ακόμη, ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τις τοπικές επιχειρήσεις που υποστηρίζουν: ΟΠΑΠ, GOODY’S, FLOCAFE, MAX & PERRY HandMade Chocolates, ΠΑΠΑΔΕΑ Φροντιστήρια, ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΝΗ κοσμήματα, ΔΡΑΚΟΣ ζαχαροπλαστείο, IMAGINATION TRAVEL.
Όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος για τις εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να έρθουν χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη του Περιστερίου, επίσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υλοποιηθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την προβολή της τοπικής αγοράς, με ραδιοφωνικά σποτ και μ’ ένα ενημερωτικό έντυπο σε τιράζ 220 χιλιάδες τεύχη.
Στο σημείο αυτό, πήρε το λόγο η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου Βασιλική Μαλλιοστάθη, που ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προσπάθειές τους να προβάλλουν την τοπική αγορά, που πλήττει η οικονομική κρίση.
Τις φετινές καινοτόμες εκδηλώσεις παρουσίασε αναλυτικά στους δημοσιογράφους η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου. Η έναρξη των γιορτινών φώτων και του Χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην 1η Παιδική Χαρά & Παιδική Στέγη περιμένοντας τη συμμετοχή όλων, ώστε να ξεκινήσει ομαδικά η αρχή των εορταστικών δρώμενων.
Ακόμα, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με είσοδο ελεύθερη στο Εκθεσιακό Κέντρο (Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου):
το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, ο Μπάμπης Τσέρτος σε μια ρεμπέτικη διαδρομή
• την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30,το Περιστέρι τιμά τη Νανά Μούσχουρη
Ενώ, θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές βραδιές με είσοδο ελεύθερη και στο πολιτιστικό συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου:
την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μια λάτιν- ταγκό- τζαζ παράσταση με τη Ζωή Ταγανούρια
• την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μια χριστουγεννιάτικη συναυλία με την ορχήστρα φίλων της μουσικής
Καμεράτα.
• τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μια Λυρική βραδιά με τους Solist της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
• και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30 μια λυρική βραδιά με έργα του συνθέτη Χρύσανθου Μουζακίτη
Τέλος, ένα ακόμα μεγάλο πάρτυ έχει προγραμματιστεί στην Πλατεία Μπουρναζίου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, όπου οι Γιώργος Τσαλίκης και Γιώργος Σαμπάνης θα «ξεσηκώσουν» την πόλη με τα τραγούδια τους. Μαζί τους και ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, στα decks.

Δεν υπάρχουν σχόλια: