Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στον Δήμο Περιστερίου


Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης υποδέχθηκε με ξεχωριστή θερμότητα την Α.Θ.Μ. του Πάπα, Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, στις 9 Δεκεμβρίου 2009, στην πόλη του Περιστερίου.

Διπλή ήταν η τιμή για την πόλη του Περιστερίου, αφού συνοδευόταν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, κάτι που τόνισε ο κ. Παχατουρίδης κατά την ομιλία του στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου αναφέρθηκε στο πλουσιότατο ιεραποστολικό έργο του Πατριάρχη, που περιλαμβάνει μεταξύ πολλών άλλων και διανομή τροφίμων, ιατρική περίθαλψη, σύσταση και ενίσχυση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και υποτροφίες για άπορα παιδιά, που συντείνει στην διάδοση του χριστιανισμού, αλλά και στην δημιουργία της καλλίστης ιδέας για την Ελληνορθοδοξία, στον εν γένει πληθυσμό της μεγάλης αφρικανικής ηπείρου.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σ’ αυτήν τη μεγάλη Ήπειρο, που παρουσιάζει γεωστρατηγική σπουδαιότητα.

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Ιωάννης Πανάρετος, σημείωσε το μεγάλο πνευματικό και κοινωνικό έργο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και το σημαντικό γεγονός για την Κυβέρνηση της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.

Τόσο ο Πατριάρχης, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη και τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την θερμή υποδοχή, που τους επιφύλαξαν στην πόλη του Περιστερίου. Κατά την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και η Μικρασιατική Ένωση Περιστερίου, παρουσιάστηκε η επανέκδοση της μεταφράσεως της Καινής Διαθήκης από τον Μάξιμο Καλλιουπολίτη, των εκδόσεων «Αλόη», των κ.κ. Ιωάννας Τσιάκα και Βασιλείου Κυπραίου.

Την παρουσίαση πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μ. Γ. Βαρβούνης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης, Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ο κ. Παν. Τζουμέρκας, εκλ. Λέκτωρ Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Άρχων Υπομνηματογράφος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συντονιστής δε ήταν ο κ. Θωμάς Μουγιάκος, εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: