Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Έγκλημα η συγχώνευση του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Περιστερίου.

Έγκλημα για την τοπική μαθητιώσα νεολαία αλλά και για την πόλη αποτελεί η συγχώνευση του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Περιστερίου με το 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο.


Το 3ο Γυμνάσιο , είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 267 ενεργούς μαθητές ,αποτελεί δε την ιστορική εξέλιξη και συνέχεια του πρώην ΙΑ Αρρένων Αθηνών και παλαιότερα του σχολείου σταθμός για την πόλη του Περιστερίου το παλιό ΙΑ Μικτό Γυμνάσιο (1940-1962).
Μαζί δε με το 3ο Λύκειο Περιστερίου ξεπερνούν σε δυναμικότητα τους 450 σπουδαστές και τροφοδοτείται από τα 1ο και 12ο Δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Η συγχώνευση θα προκαλέσει πολλά προβλήματα, όπως: την απόσταση των μαθητών από τον χώρο του σχολείου(στο 4ο Γυμνάσιο φοιτούν και μαθητές από την περιοχή της Κολοκυνθούς και του Κολωνού), την αύξηση των μαθητών του κάθε τμήματος που θα ξεπερνούν τους 28 -30, την μείωση των εκπαιδευτικών και των δαπανών για την παιδεία.

Η Δημοτική αρχή και η τοπική Ένωση Γονέων , δεν δραστηριοποιούνται τόσο δυναμικά και ειδικά γι αυτό το σχολείο, που το δεύτερο μεγαλύτερο σχολείο της; Πόλης συγχωνεύεται με εν από τα μικρά γυμνάσια, αλλά αναλώνονται σε προσπάθεια και για τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, τα οποία θα συγχωνευτούν αλλά με μικρότερα σε μέγεθος προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: