Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Οι Επιστήμονες Υγείας συναντούν την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη συναντήθηκαν χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος του συλλόγου «Ανοιχτή Αγκαλιά» Παραολυμπιονίκης Παναγιώτης Βακόνδιος με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Επιστημόνων Υγείας για το Περιστέρι.
Σε ένα χώρο που ξεχειλίζει η αγάπη ενημερώθηκαν για τις τεράστιες ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες και κυρίως για την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Περιστεριού για την μοίρα των παιδιών αυτών. Οι γονείς έχουν αναλάβει ηρωικά και με τεράστια αξιοπρέπεια. στους ώμους τους εξ’ ολόκληρου την φροντίδα τους. 
Παρότι  ο Πρόεδρος του συλλόγου χτύπησε πολλές φόρες  την πόρτα του Δημαρχιακού μεγάρου  Περιστερίου κανένας ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Από τα 600 μέλη της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» τα μισά και πλέον είναι Περιστεριόπουλα, που χωρίς Ειδικό σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη πόλη μας, μετακινούνται καθημερινά στην άλλη πλευρά της Αττικής για να φοιτήσουν. Άραγε είναι  τόσο δύσκολο ο Δήμος Περιστερίου να έχει την ευαισθησία για να διεκδικήσει τη δημιουργία ενός σχολείου για αυτά παιδιά;
Το αμεσότερο πρόβλημα του Συλλόγου είναι η πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μελών του. Οι Επιστήμονες Υγείας για το Περιστέρι πρότειναν τη δημιουργία ενός «Μικρού» κοινωνικού ιατρείου μέσα στα γραφεία του συλλόγου «Ανοιχτή Αγκαλιά» και θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε όλα τα μέλη του.
Η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, που η πλειοψηφία της είναι Περιστεριώτες, αναζητά καιρό τώρα στέγη αλλά οι Δημοτικοί φορείς της πόλης μας για πολλοστή  φορά «αδιαφορούν» και  έχοντας άλλες προτεραιότητες, αφήνουν τους αθλητές να περιφέρονται στα γήπεδα της Αττικής. Δεν ζητούν φιλανθρωπική συμπαράσταση παρά τα αυτονόητα!
Οι Επιστήμονες Υγείας  για το Περιστέρι και ο Γιώργος Βαθιώτης αψηφώντας τα εμπόδια που «στήνουν» οι δυσκίνητοι  και οι ανελαστικοί Δημοτικοί φορείς, συνεχίζουν να αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας μας και θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες και να συγκρούονται με τους «άρχοντες» που προσπαθούν να κόψουν τις «γέφυρες» ανάμεσα στις λαϊκές πρωτοβουλίες και τους συμπολίτες μας.
Εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο κύριοι της Δημοτικής Αρχής και σας επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι οι λαϊκές πρωτοβουλίες και η κοινωνική αλληλεγγύη θέλουν ψυχή, θέληση και οργάνωση με επίκεντρο τον άνθρωπο και  τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: