Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Γιώργος Βαθιώτης:Αγνοια και λαικισμός για τα αυτονόητα

Μετά την δυναμική μας παρέμβαση, της Πρωτοβουλίας Επιστημόνων Παιδείας για το Περιστέρι, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Δασκάλων της πόλης μας και κυρίως των γονιών του 28ου Δημοτικού σχολείου, άρθηκε η απόφαση αναστολής της λειτουργίας του.
Η δημοτική μας αρχή για άλλη μια φορά με το «γνωστό σε όλους μας» τρόπο αρχικά αποποιήθηκε των ευθυνών της δηλώνοντας άγνοια για τη «μοίρα» του 28ου Δημοτικού σχολειού. Έπρεπε να ξεσηκωθεί η «μισή πόλη» για να κάνει τα αυτονόητα. Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ και τελικά «καπηλεύομαι» των αγώνα και την αγωνία των πολιτών είναι η γνωστή «λαϊκίστικη» πάγια ταχτική της.
Το γνωρίζω, οργανώνω, προστατεύω, προβλέπω και τελικά δημιουργώ και διοικώ, είναι πράξεις άγνωστες της δημοτικής διοίκησης του Περιστερίου;

Δεν αρκούμαστε στο να εισακούγονται οι ιδέες μας και οι ανάγκες μας. Η απόδειξη όμως ότι η θέληση της λαϊκής βάσης μπορεί να ανοίξει δρόμους είναι ο στόχος μας. Και ξέρουμε καλά πια ότι οι συμπεριφορές του «αγνοούσα» , «φταίνε άλλοι», μα επανόρθωσα, δεν δημιουργούν συνθήκες για πολιτισμό, παιδεία και κοινωνική πρόνοια.
Ευχόμαστε η Δημοτική αρχή της πόλης μας «να ανοίξει τα αυτιά της» και να αφουγκραστεί της πραγματικές μας ανάγκες αναλαμβάνοντας επιτέλους  τις ευθύνες της
                                                   Γιώργος Βαθιώτης
                                         Επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι Μαζί»


Δεν υπάρχουν σχόλια: