Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Γιώργος Βαθιώτης:Το Αλσος ανήκει σε όλους μας

 Οι κοινωνικές αναφορές και τα κοινωνικά έργα γίνονται και αγκαλιάζονται από τους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας, αυτούς που θέλουν να ξανακερδίσουν τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, τα χαμένα όνειρα ζωής. Τα κοινωνικά έργα έχουν δημιουργούς αλλά δεν ανήκουν σε κανέναν. Την κάθε κοινωνική αναφορά την υλοποιούν και την προστατεύουν οι ίδιοι οι συμπολίτες μας γιατί σε αυτούς αναφέρεται, σε αυτούς ανήκει.
Το Άλσος Περιστερίου, με χρήματα της Περιφέρειας και την τεχνική επίβλεψη του δήμου Περιστερίου, διαμορφώθηκε για τους Περιστεριώτες. Το έργο αυτό ανήκει σε ΟΛΟΥΣ μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Ως παράταξη καταγγέλλουμε την ενέργεια της δημοτικής αρχής να κατεβάσει έξω από το Άλσος ένα πανό που είχε αναρτηθεί από εργαζόμενους και αναφερόταν στην κοινωνική αλληλεγγύη για όλους αυτούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην εργασία και σε μία αξιοπρεπή ζωή. Η κοινωνική αλληλεγγύη μάς θέλει όλους συμμέτοχους και συμπαραστάτες χωρίς κομματικές ταυτότητες και πολιτικά συμφέροντα.
Το Άλσος Περιστερίου ανήκει σε όλους μας. Δεν είναι κτήμα κανενός. Ο κόσμος έχει μνήμη και συναίσθημα και θέλει αυτόν τον τόπο να αγκαλιάζει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την κοινωνική αλληλεγγύη που δημιουργείται από τους ίδιους τους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: