Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ της παράταξης « Περιστέρι μαζί»

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης «Περιστέρι Μαζί», στα γραφεία της οδού Αιμιλίου Βεάκη 5, με θέματα «Εθελοντική Ιατρική, Κοινωνικό Φροντιστήριο και Εθελοντική Νομική Υποστήριξη».Η παράταξη παρουσίασε καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν σημαντικά και έμπρακτα τις οικογένειες ανέργων και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου μας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της «Εθελοντικής Ιατρικής» στηρίζεται στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών, όπως η γνωμάτευση και η συνταγογράφηση, σε άτομα που αδυνατούν να ωφεληθούν από το Δημόσιο ή Ιδιωτικό Σύστημα Υγείας (Άνεργοι και ασφαλισμένοι πολίτες της Πρόνοιας). Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιστέρι Μαζί» Γιώργος Βαθιώτης ακούγοντας προσεχτικά τις απόψεις της ιατρού Τάρλα Πηγής όσο αφορά την εμπειρία της στην οργάνωση των εθελοντικών ιατρείων ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του έργου αυτού με τη συμμετοχή πέντε ακόμη ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Ο στόχος αυτής της επιστημονικής προσπάθειας είναι να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.

Το δεύτερο θέμα της συζήτησης ήταν το «Κοινωνικό Φροντιστήριο». Στην ομιλία του ο επικεφαλής Γιώργος Βαθιώτης ανέφερε μεταξύ άλλων πως μία από τις προτεραιότητες της παράταξης όταν γίνει διοίκηση είναι και το «Δημοτικό Φροντιστήριο». Το «Περιστέρι Μαζί» δεν είναι ακόμα διοίκηση, προσφέρει όμως τη δυνατότητα σε δέκα μαθητές άνεργων οικογενειών ή ευπαθών κοινωνικών ομάδων να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.

Τέλος, ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε ήταν εκείνο της «Εθελοντικής Νομικής Υποστήριξης». Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα έχει στόχο την προσφορά υπηρεσιών αλλά και συμβουλών σε παλιούς και νέους επιχειρηματίες οι οποίοι ίσως αντικρίζουν αδιέξοδο στην εργασία τους και επιθυμούν να σώσουν ή και να αναπτύξουν εμπορικά τις επιχειρήσεις τους.
Κλείνοντας ο Γιώργος Βαθιώτης ευχαρίστησε τους παρόντες για τη συμβολή στην οργάνωση του κοινωνικού εθελοντικού σχεδιασμού της παράταξης. Διαβεβαιώνοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες θα παραμείνουν σε εθελοντική βάση αποδεικνύοντας ότι η συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου μας είναι στόχος ΟΛΩΝ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: