Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Εκδηλώσεις για τον 1ο χρόνο ίδρυσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου

Με αφορμή την συμπλήρωση του 1ου έτους από την ίδρυση της πρότυπης Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές εκδηλώσεις το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, σηματοδοτώντας το γεγονός της πνευματικής και πολιτιστικής αναζωογόνησης της πόλης μας.

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση παιδικού παραμυθιού στην αίθουσα της Παιδικής Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο.


Παράλληλα, θα τεθεί σε λειτουργία η αίθουσα του ιστορικού αρχείου, με την παρουσίαση του αρχείου εκπαίδευσης του «Πέτρινου» Δημοτικού Σχολείου και σε λίγο χρονικό διάστημα θα συμπεριλάβει το αρχείο του Δήμου Περιστερίου.


Το βράδυ της ίδιας ημέρας και ώρα 19:30 στην αίθουσα του συνεδριακού - πολιτιστικού κέντρου του Δημαρχιακού Μεγάρου (Εθν. Αντιστάσεως και Καραθεοδωρή) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Νεκύδαλλος - Εγχειρίδιο Επιβίωσης μιας Πεταλούδας» της Περιστεριώτισσας Ελένης Μαυρομάτη, μαθήτριας του «Πέτρινου» Δημοτικού Σχολείου από την Δασκάλα της και Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νικολίτσα Καρκούλια.


Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στον ίδιο χώρο με μουσικές νότες από τον μαέστρο Παντελή Γούσα στο πιάνο και την Αγγελική Αντωνοπούλου στο τραγούδι, ενώ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με τους δημιουργούς Κων/νο Σταθούλη, Gintaras Svaldonas και Ελένη Μαυρομάτη.

Για την άψογη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Ελεύθερου Δημοτικού Πανεπιστημίου Περιστερίου, το οποίο λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2011, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου τόνισε τα εξής: «Σε εποχές όπου τα πάντα καταλύονται, θεσμοί και δράσεις, είμαστε χαρούμενοι γιατί μπορούμε να προσφέρουμε μέσα από τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Πανεπιστημίου, εναλλακτικές λύσεις, που αφορούν στην ποιότητα ζωής των δημοτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια: