Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

Συνάντηση του προέδρου του ΑΣΔΑ Ανδρέα Μποζίκα και δημάρχων Δ.Αθήνας με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης του ΑΣΔΑ και διεξήχθη μέσα σε θερμό κλίμα. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας «ο ΑΣΔΑ είχε μια επιτυχημένη συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών όλα τα χρόνια που Νομάρχης ήταν ο Γιάννης Σγουρός και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια επιτυχία τη συνεργασία μας και με το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Πολύ περισσότερο, που Περιφερειάρχης είναι ο Γιάννης Σγουρός, ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την περιοχή της Δυτικής Αθήνας».


Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα θέματα της προστασίας και οικολογικής ανασυγκρότησης του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω και της χρηματοδότησης αναπτυξιακών, κοινωφελών και περιβαλλοντικών έργων του ΑΣΔΑ και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας και το ΕΣΠΑ. Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν χωρίς καμία καθυστέρηση τα ώριμα έργα, και να μη χαθούν πολύτιμοι πόροι για τη Δυτική Αθήνα.


Κοινή ήταν η διαπίστωση για την αναγκαιότητα στενής συνεργασίας ΑΣΔΑ και Περιφέρειας για τη δημιουργική αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που δίνει στην Αυτοδιοίκηση η μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».


Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση σε σύντομο χρονικό διάστημα νέας συνάντησης ενόψει της αναμόρφωσης του Προγράμματος της Περιφέρειας και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του ΕΣΠΑ στην αιρετή Περιφέρεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: