Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων για τους μικρούς μαθητές, που τους έφεραν σε επαφή με το βιβλίο, με αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές άλλες δράσεις.

Ο κ. Παχατουρίδης μιλώντας στους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι το Περιστέρι διαθέτει πλέον μια σύγχρονη και λειτουργική Δημοτική Βιβλιοθήκη, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για τους νέους ανθρώπους.


Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το γεγονός ότι οι μαθητές ζήτησαν από τον Δήμαρχο να εμπλουτιστεί η παιδική βιβλιοθήκη με περισσότερα βιβλία, κάτι που τους υποσχέθηκε ότι θα επιτευχθεί άμεσα, γιατί είναι μέσα στις προτεραιότητές του.


Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου τόνισε ότι στόχος των εκδηλώσεων ήταν να στραφούν τα παιδιά από μικρή ηλικία στο βιβλίο και να τα βοηθήσουν να αγαπήσουν το διάβασμα και να το θεωρούν χαρά.
Την 1η Απριλίου 2011 μαθητές των σχολείων επισκέφθηκαν την αίθουσα της παιδικής βιβλιοθήκης «Βούλα Μανή». Κοντά τους βρέθηκε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, που συνομίλησε μαζί τους και τους διάβασε παραμύθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: