Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ψυχικό και Περιστέρι δε σβήνουν το τσιγάρο

Δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των δήμων Ψυχικού και Περιστερίου σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κάνουν ελάχιστους ελέγχους ενώ περιορίζονται σε συστάσειςΣτη δημοσιότητα δίνει το υπουργείο Υγείας τους δήμους που δεν λένε να συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δημοτική αστυνομία περιορίστηκε σε ελέγχους και συστάσεις, ενώ τα μοναδικά πρόστιμα που δόθηκαν αυτή την εβδομάδα, δόθηκαν από τους επόπτες δημόσιας υγείας και ήταν πέντε τον αριθμό.


"Η συνδρομή στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, καθώς η δημοτική αστυνομία εξασφαλίζει στον απαιτούμενο βαθμό την εφαρμογή των μέτρων", αναφέρει το υπουργείο Υγείας, το οποίο επισημαίνει ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι.


Σημειώνεται ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα, όταν δηλαδή θα δημοσιευθεί ο νόμος, ενεργοποιείται και η συμμετοχή του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας στην επιβολή προστίμων.


Δίωρη συσκότιση για το κάπνισμα

Το βράδυ της Πέμπτης 17/02 θα λάβει χώρα μια ιδιαίτερη διαμαρτυρία κατά του αντικαπνιστικού νόμου. Καφετέριες και μπαρ θα κατεβάσουν τους διακόπτες για δύο ώρες από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ και θα λειτουργούν με φώτα ασφαλείας και με κεριά.


Οι κάτοικοι των δήμων του Ψυχικού και του Περιστερίου δε λένε να σβήσουν το τσιγάρο αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου "δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για περιβάλλον ελεύθερου καπνού", δηλαδή κάνουν ελάχιστους ελέγχους, περιορίζονται σε συστάσεις και δεν επιβάλουν πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: