Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους πολίτες από το Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης προγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών του πολίτη παρέχει δωρεάν τη δυνατότητα συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης στους δημότες που αιτούνται ανάλογης βοήθειας. Μέσω της υλοποίησης δράσεων Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου επιδιώκεται η κατανόηση των προβλημάτων και των πραγματικών αναγκών, με κύριο στόχο την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των κατοίκων της πόλης και την αντιμετώπιση ατομικών και κοινωνικών δυσκολιών.


- Κλινικές - συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση προσωπικών ή οικογενειακών δυσκολιών, οι οποίες προκαλούν ψυχολογική δυσφορία που μπορεί να εκφράζεται με: ένταση, άγχος, μελαγχολία, αϋπνία, συχνές εκρήξεις θυμού, ανορεξία, υπερφαγία, χρήση αλκοόλ κ.α.


- Συμβουλευτικές υπηρεσίες για ζητήματα που προκύπτουν μέσα ή έξω από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως προβλήματα στην επικοινωνία, δυσκολίες στη λήψη αποφάσεων, επίλυση συγκρούσεων κ.α.


- Συμβουλευτική για τη διαχείριση κρίσεων μέσα στην οικογένεια, όπως πένθος, διαζύγιο, βία, προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας, εξαρτήσεις, απώλεια εργασίας κ.α.


Παράλληλα, στην υπηρεσία μπορεί να απευθυνθεί οποιοσδήποτε δημότης επιθυμεί να ενημερωθεί για θέματα ψυχικής υγείας και θεραπείας.
 Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται πρωινές και απογευματινές ώρες κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.
 Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν προς όλους τους δημότες του Περιστερίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στη διεύθυνση: Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, Πλατεία Ευαγγελίστριας, τηλ. 210 5701077, 210 5701174, 210 5711109.


Στην υπηρεσία μπορούν να απευθυνθούν όλοι όσοι χρειάζονται:

Δεν υπάρχουν σχόλια: