Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009

19 εκατ.ευρω ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Σ.Κ.


19 εκατ. ευρώ για τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Περιστερίου
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η σύσκεψη του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιριών (Ο.Σ.Κ.) Ευθύμιο Αλεξανδρή, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου 2009, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού γραφείου.

Ο Δήμαρχος παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας Θεόδωρου Αρβανίτη και Πολεοδομίας Παναγιώτη Λύκου μιλώντας προς τον Πρόεδρο του Ο.Σ.Κ. και τους συνεργάτες του, έδωσε έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νέα γρίπη και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν πριν αρχίσει η νέα σχολική, όπως σε θέματα καθαριότητας και υγιεινής των σχολικών μονάδων με νέες υποδομές.
Να σημειωθεί ότι μετά από συντονισμένες προσπάθειες του κ. Παχατουρίδη και του Αντιδημάρχου Παιδείας βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προγραμματικές συμβάσεις με τον Ο.Σ.Κ. για την αναμόρφωση των αύλειων χώρων και τη μόνωση – στεγανοποίηση των ταρατσών σε σχολικά συγκροτήματα.
Ταυτόχρονα, προχωρά η 3η προγραμματική σύμβαση με τον Ο.Σ.Κ., που αφορά την αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων (αλουμινίων) στα σχολεία και την κατασκευή στεγάστρων στους αύλειους χώρους σ’ όσα αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τις καιρικές συνθήκες.
Σημαντική εξέλιξη για την πόλη αποτελεί η χωροθέτηση στο κτήμα «Μπόθου» η κατασκευή ενός τεχνικού σχολείου για μαθητές με ειδικές ανάγκες, μετά από πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Αρβανίτη.
Αυτήν την στιγμή, στο Δήμο Περιστερίου πραγματοποιούνται τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την κατασκευή του 38ου Δημοτικού Σχολείου, την προσθήκη αιθουσών στο 35ο Δημοτικό Σχολείο και την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - Γυμναστήριο στο 9ο Λύκειο Περιστερίου.
Συνολικά, έχουν προγραμματιστεί η κατασκευή έργων προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, που αφορούν: 2 Νηπιαγωγεία, 1 Τ.Ε.Ε., 1 Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - Γυμναστήριο και 2 Προσθήκες.
Η εποικοδομητική συνάντηση του Δήμου Περιστερίου και της Διοίκησης του Ο.Σ.Κ. έκλεισε με αυτοψία σε σχολικά συγκροτήματα και σε δεσμευμένους χώρους για την ανέγερση σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: