Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

75 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: «ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ»Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης τίμησε τον Δημοσιογράφο Σ. ΦυντανίδηΣτο πλαίσιο των εκδηλώσεων «75 Χρόνια Περιστέρι» ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τον Περιστεριώτη Δημοσιογράφο – Συγγραφέα Σεραφείμ Φυντανίδη.


Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο νοσταλγίες και θύμισες «με τη ματιά του δημοσιογράφου», που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό Κέντρο του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου.
Κατά την ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Τιμούμε έναν δικό μας άνθρωπο, που κι αυτός μάτωσε τα γόνατά του παίζοντας στις γειτονιές της πόλης με την γενιά της «Παράγκας», την γενιά που μας έκανε περήφανους. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ξεκινώντας από το Περιστέρι, διένυσε, με περίσσια ικανότητα και τόλμη, όλες τις λεωφόρους και τις ατραπούς της δημοσιογραφίας. Κατέκτησε κορυφές δυσθεώρητες, θήτευσε σε πάμπολλες επάλξεις κοινωνικής προσφοράς, συνεισέφερε σε πολλές πτυχές της δημοκρατικής λειτουργίας της πατρίδας και χάραξε την δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική δημοσιογραφία και στην ελληνική κοινωνία».
Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο καταξιωμένος Δημοσιογράφος κ. Φυντανίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο γι’ αυτήν την μεγάλη τιμή, σημειώνοντας ότι από την πόλη του Περιστερίου έχει ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις και νιώθει χαρούμενος που βρίσκεται και πάλι κοντά σε φίλους του.
Για την ιστορία της πόλης, αναφέρθηκαν με ομιλίες τους, οι Εκδότες – Δημοσιογράφοι των τοπικών εφημερίδων «Ελεύθερος Διάλογος» Δημήτρης Γκαντήραγας και «Αναγέννηση» Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Περιστερίου Βασίλης Τσιβίσκος υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ήταν οι πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής, που εγκαταστάθηκαν εδώ αναζητώντας μια στεγαστική διέξοδο.
Το ταξίδι των 75χρόνων του Περιστερίου ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο από την εποχή που τα σπίτια ήταν μικρά και οι δρόμοι χωμάτινοι μέχρι το σήμερα με τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως το Μετρό, το Αστικό Κέντρο Υγείας, το υπερσύγχρονο Δημαρχιακό Μέγαρο, τις πολλαπλές αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα, τις πλατείες και άλλα πολλά, που έχουν αλλάξει και συνεχίζουν να αλλάζουν την εικόνα της πόλης.
Την όμορφη βραδιά έκλεισαν με τραγούδια τους τα «ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ», Γιώργος και Αλέξανδρος Παντελιάς, που είναι παιδιά της πόλης του Περιστερίου. Το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών Κ. Γείτονας, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Δημητρακόπουλος, ο Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Κ. Λαλένης, η Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας Σ. Αλεξοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι, η αδελφή του αείμνηστου Δημάρχου Δ. Φωλόπουλου, Σταυρούλα Χουρμίδη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.
Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θαύμασαν στον πεζόδρομο Καραθεοδωρή την υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με θέμα «75 Χρόνια Περιστέρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: