Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Ακύρωση ημερίδας στο Περιστέρι για το πρόβλημα των ναρκωτικών

Δελτίο Τύπου του περιοδικού Patria

Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού Patria, με αφορμή κάποια θλιβερά όσο και ακατανόητα γεγονότα στο Περιστέρι, θέλει να σας ενημερώσει τα εξής.

Το περιοδικό μας, στο πλαίσιο του ευρύτερου διαλόγου που διεξάγεται με θέμα τα ναρκωτικά, προχώρησε στην διοργάνωση ημερίδας στο Δήμο Περιστερίου, την Κυριακή 17 Μαΐου 2009, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα ομιλιών του ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1), με θέμα «Ναρκωτικά, υπάρχει έξοδος;» και την συμμετοχή των Βουλευτών Παναγιώτη Μελά (ΝΔ), Μανώλη Σκουλάκη (ΠΑΣΟΚ), Άδωνι Γεωργιάδη (ΛΑΟΣ) καθώς της εκπροσώπων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και άλλων φορέων και συλλόγων.

Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας αφισοκόλληση στην πόλη του Περιστερίου. Οι αφίσες καταφέρονταν κατά της εκδήλωσης με όρους αγοραίους όπως π.χ. «εθνοπρέζα», σε μια εμφανή προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος και ματαίωσής της και παράλληλα καλώντας σε αντισυγκέντρωση.

Οι αφίσες έφεραν την υπογραφή μιας πολιτικής οργάνωσης-φάντασμα, που δεν υφίσταται βάσει των προαπαιτούμενων που θέτει ο νόμος, διατηρεί όμως όπως φαίνεται για τον εαυτό της το δικαίωμα να ρυπαίνει και να εκφοβίζει ενεργούς πολίτες, οι οποίοι λειτουργούν βάσει των νόμων και του Συντάγματος.

Από εκεί και πέρα: αμέσως μετά την εμφάνιση των αφισών, ενημερωθήκαμε από τον Δήμο Περιστερίου μέσω fax, ότι η εκδήλωση δεν δύναται να πραγματοποιηθεί, λόγω «τεχνικών προβλημάτων». Αναρωτιόμαστε: ποιος έχει συμφέρον να μην πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, στην οποία θα μετείχαν όλοι όσοι δίνουν καθημερινά αγώνες, μέσω των αρμόδιων οργανισμών της Πολιτείας, για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών;

Για λογαριασμό ποιων λειτούργησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης; Αποτελεί ή όχι προτεραιότητα για τον Δήμο Περιστερίου η καταπολέμηση των ναρκωτικών;

Εμείς από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της μάστιγας των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: