Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο –είτε οι εκλογές γίνουν το προσεχές Φθινόπωρο είτε γίνουν στη λήξη της τετραετίας το 2011 ειτε νωρίτερα. Ήδη η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει και όλοι ζητάνε την ψήφο μας ,για να γίνουν |«πατέρες του έθνους ».


Τάζουν και πάλι λαγούς με πετραχήλια και πάλι τα θα παίρνουν και δίνουν.


Με τον νέο εκλογικό νόμο οδηγούμαστε ευτυχώς η δυστυχώς σε πεντακομματική κυβέρνηση με συρρίκνωση του ποσοστού του πρώτου κόμματος και μείωση των εδρών του στην Βουλή.

Όλα δείχνουν μέχρι σήμερα πρώτο κόμμα την Ν.Δ και με οριακή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση η οποία θα είναι εύθραυστη και ίσως οδηγηθούμε και πάλι σε ένα νέο 1993 –αν βρεθεί και πάλι ένας Σιμπιλίδης.


Θα δούμε και πάλι το γνωστό σκηνικό, ειδικότερα από τους κυβερνητικούς Βουλευτές

Υπουργοί και Βουλευτές να εκλιπαρούν για έναν σταυρό προτίμησης υποσχόμενοι το ρουσφέτι που δεν έκαναν την τετραετία που περνάει με το πρόσχημα ότι δεν ήξεραν –σαν ερασιτέχνες που απέτυχαν στο έργο τους- αφού δεν έκαναν ρουσφέτια στους ψηφοφόρους τους, ήταν απόντες από τα γραφεία τους και οι συνεργάτες τους –συνήθως αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι πολλές φορές από άλλη εκλογική περιφέρεια –κορόιδευαν αυτούς που πόρτα πόρτα το 2004 έτρεχαν για να μαζέψουν σταυρούς.


Οι Βουλευτές που με δάκρυα στα μάτια πολλές φορές με πρόσχημα ατυχές γεγονός που συνέβη στην οικογένεια τους εκλιπαρούσαν να τους ψηφίσουν για τα παιδιά τους και όταν ο ψηφοφόρος ζήτησε ένα ρουσφέτι για το δικό του παιδί απαντούσαν ότι το θέμα τους «βλέπουν με αγάπη».


Η δε σεμνότητα και ταπεινότητά τους εξαντλήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή από την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης όταν φίλοι από παλιά τους αποκάλεσαν με το μικρό όνομα δίνοντας συγχαρητήρια εκείνοι απάντησαν για να τους προσβάλλουν δημόσια ότι τους αποκαλούν με τον τίτλο τους –υφυπουργέ –και όχι με το μικρό τους όνομα.


Δεν είδαν ποτέ τα προβλήματα των ψηφοφόρων τους που είναι προβλήματα καθημερινότητας, προβλήματα ανεύρεσης εργασίας για τα παιδιά τους ,μια θέση εργασίας για του ίδιους και όχι τα γενικότερα προβλήματα όπως :τα εθνικά θέματα, οι μεταρρυθμίσεις κλπ, θέματα σοβαρά μεν αλλά που δεν δίνουν τροφή στον Έλληνα που σφίγγει το ζωνάρι και τα όποια χρήματά του δεν φτάνουν για να περάσει τον μήνα του.


Αυτοί οι καρεκλοκένταυροι βολεψάκιδες υπουργοί και βουλευτές που έχουν επάγγελμά τους την πολιτική και που δεν έκαναν ρουσφέτια-αφού γι αυτό τους ψήφισε ο ελληνικός λαός και που με το ψέμα ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα είτε με το άδικο ΑΣΕΠ ,είτε γιατί δεν έγινε ένα νέο 1993 ,όταν ο Α. Παπανδρέου τότε καθάρισε τους δεξιούς του Μητσοτάκη από το δημόσιο και διόρισε όπως είχε υποσχεθεί τους δικούς του, ενώ οι Νεοδημοκράτες πολιτικοί για λόγους «δήθεν συναίνεσης» δεν έκαναν και ούτε πρόκειται να κάνουν ρουσφέτι.


Στην διάρκεια της τετραετίας είδαμε να διορίζονται σε κρατικές θέσεις οι πολυθεσίτες συνεργάτες των υπουργών με τα «λαμπερά μικρά ονόματά τους» και τους παχυλούς μισθούς τους και οι απλοί πολίτες να φυτοζωούν κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό των τραπεζών με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και την ανεργία των νέων παιδιών τους που τα σπούδασαν από το υστέρημα τους.


Όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν , να μην μπουν ξανά στην Βουλή, να μην εκλεγούν μήπως και καταλάβουν ότι υπάρχει και ο λαός που τους εκλέγει.


Ίσως ήρθε η στιγμή να ψηφίσουμε μόνο κόμμα και όχι υποψήφιους η να σταυρώσουμε νέα άφθαρτα στελέχη τα οποία δεν έχουν δοκιμαστεί και πρέπει να εκλεγούν για να υπάρξει και το νέο αίμα στην Βουλή, οι άφθαρτοι και ικανοί και να σταλθούν σπίτι τους οι διάφοροι ψεύτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: