Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές πέντε η έξι θα είναι τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή. Μικρά κόμματα θα ψηφιστούν σαν αντίδραση και θα είναι ίσως και μεταρρυθμιστές με σκοπό να εκβιάζουν. Από την άλλη οι ψηφοφόροι των μικρών κομμάτων θα είναι τροχοπέδη στα αιτήματα των ψηφοφόρων των μεγάλων κομμάτων που δικαιολογημένα θα ζητούν εξυπηρετήσεις από τους βουλευτές.

Πολλοί ψηφοφόροι μικρών κομμάτων είτε παίζουν σε διπλό ταμπλό και με το μεγάλο κόμμα εξουσίας είτε με γνωριμίες και φίλους θα είναι με τα δύο πόδια στα δύο κόμματα .

Με δήθεν σημαία τους ότι πρέπει να σταματήσει το ρουσφέτι και ότι ζωτικά προβλήματα για την χώρα μας είναι τα εθνικά θέματα –και δεν πρέπει να υπάρχει Έλληνας πατριώτης να διαφωνεί -και όχι η καθημερινότητα θα ψηφίσουν με βάση αυτό και όχι την ανάγκη τους αφού είναι σίγουρο ότι θα εκμεταλλευτούν και τα δύο κόμματα.

Είναι κίνδυνος να ψηφίζονται τα μικρά κόμματα ειδικά όταν οι αρχηγοί τους κορόιδεψαν τον Ελληνικό λαό όταν ίδρυσαν νέο κόμμα, ενώ απομακρύνθηκαν από το μεγάλο κόμμα είτε με την εκούσια παραίτηση τους είτε με διαγραφή τους και δεν κατέθεσαν ούτε την κομματική τους αλλά ούτε και την βουλευτική τους ταυτότητα και έπαιρναν την βουλευτική αποζημίωση και είχαν όλα τα προνόμια του Βουλευτή , θυμίζοντας σε όλους το παρελθόν τους και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν πρωταγωνιστές και οδηγήθηκαν για τους αγώνες τους σε καιρούς δύσκολους και χαλεπούς για την παράταξη τους.

Αλλά και τα πιο μικρά κόμματα που με ποσοστά κάτω του 2% θα ψηφιστούν και θα είναι και αυτά κίνδυνος αφού θα στερήσουν ψήφους από τα μεγάλα κόμματα .
Βέβαια θα υπάρξουν και αυτές οι φωνές που θα λένε ότι ο πολυκομματισμός είναι μορφή δημοκρατίας και ότι ο διπολισμός δεν είναι δημοκρατία, αυτό φυσικά είναι δικαιολογία και ματαιοπονία αφού αυτοί που ψηφίζουν τα μικρά κόμματα σίγουρα έχουν γερές πλάτες και στα μεγάλα κόμματα ιδιαίτερα στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας.

Είναι ανάγκη να ψηφίζονται τα μεγάλα κόμματα είτε αυτά της Βουλής είτε τα δύο μεγάλα και όχι τα όποια μικρά που στερούνται πολλές φορές ιδεολογικών αρχών αλλά και είναι κόμματα με ταυτόσημες απόψεις που αλληλοσυγκρούονται μεταξύ τους ιδεολογικά και η διαφωνία τους είναι πιο θα έχει καλύτερη κινητοποίηση στα συλλαλητήρια και στους δήθεν «ταξικούς αγώνες τους».
ΑΡΗΣ ΔΑΦΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: