Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Περιστέρι.


Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια για μια ακόμη φορά πανηγύρισε ο ενοριακός Ναός Αγίου Ιωάννου Νέων Σεπολίων την Μετάσταση του Ευαγγελιστού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός όπου εμπνευσμένα κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π.Παντελεήμων Μαρκαντωνάκης.
  Του όρθρου και της Θ.Λειτουργίας την ανήμερα της εορτής, προεξήρχε ο σεπτός  Ποιμενάρχης Σεβ.Μητροπολίτης Περιστερίου κ.Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της Θ.Λειτουργίας εξήρε την ενοριακή δραστηριότητα και επαίνεσαι τους συντελεστές της κληρικούς και λαικούς. 
Το κήρυγμα διηκόνησε επάξια ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως  και Γραμματεύς των Συνοδκών Γραφείων Πανοσ.Αρχιμ.π.Γεράσιμος Καραμολέγκος.
  Με χαρά οι ενορίτες και προσκυνητές άκουσαν από τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου  τις πρωτοβουλίες της τοπικής μας εκκλησίας,το δεύτερο κοινωνικό φροντιστήριο, την δωρεάν εκμάθηση Η/Υ καθώς και ξένων γλωσσών. 
Άλλη μία  απόδειξη του ανύστακτου ενδιαφέροντος του, για το ποίμνιο του στους δύσκολους οικονομικά καιρούς μας.
Η όλη επιτυχία του πανηγυριού-που είναι το δεύτερο του έτους αφού 8 Μαΐου τιμάται η εορτή του Αγίου -  οφείλεται στην άοκνη παρουσία του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ι.Ναου Αγ.Ιωάννου Θεολόγου πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτου π Χερουβείμ.                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια: