Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου «25ης Μαρτίου 1821»

Ι. Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση της πόλης

Γενικός σημαιοστολισμός της πόλης από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και την δύση του     ηλίου της 25ης Μαρτίου 2013.
ΙΙ.  Στις  22 Μαρτίου 2013, ημέρα Παρασκευή
Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, οδηγούς στο Ηρώο (πλατεία Δημοκρατίας), που θα προσέλθουν με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους αντίστοιχα καθώς και από Σωματεία, Συλλόγους κ.α. σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.: Ολοκλήρωση της προσέλευσης, στο χώρο της πλατείας, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Σωματείων, Οδηγών, Συλλόγων κ.α.

ΩΡΑ 11.15 π.μ.: Προσέλευση του  Δημάρχου, του Κλήρου και των επισήμων, έναρξη της τελετής, όπως παρακάτω: α)  Επιμνημόσυνη δέηση. β)  Ομιλία  Δημάρχου Περιστερίου. γ)  Κατάθεση στεφάνων. δ)  Τήρηση ενός λεπτού σιγής. ε) Εθνικός Ύμνος  από τη Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου. στ)   Λήξη τελετής - Αποχώρηση των επισήμων.

ΙΙΙ. Στις  25 Μαρτίου 2013, ημέρα Δευτέρα

ΩΡΑ 07.30 π.μ.: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών, με τη μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου.

ΩΡΑ 09.45 π.μ.: Ολοκλήρωση της προσέλευσης στο Μητροπολιτικό Ναό των Συλλόγων, Σωματείων, Οργανισμών και των Σημαιοφόρων των Σχολείων με τα λάβαρά τους.

ΩΡΑ 09.50 π.μ.: Ολοκλήρωση της προσέλευσης των Τοπικών Αρχών.

ΩΡΑ 09.55 π.μ.: Προσέλευση του Δημάρχου, του Προέδρου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των λοιπών επίσημων προσκεκλημένων.

ΩΡΑ 10.00 π.μ.:

1.   Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»

χοροστατούντος του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομου. Στη Δοξολογία θα παραστούν οι Πολιτικές, Εκπαιδευτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές, Δημοτικές,   Αστυνομικές Αρχές, καθώς επίσης αντιπροσωπείες Σχολείων, οι   εκπρόσωποι των Οργανώσεων Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, Εφεδροπολεμιστών, των ΝΠ Δημόσιου και Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματεία, Σύλλογοι, οι Πρόσκοποι και  Οδηγοί.

2.   Δέηση στη μνήμη της ηρωικής γενιάς του «1821» στο Ηρώο πλατεία Δημοκρατίας,

3. Καταθέσεις στεφάνων σύμφωνα με το καθιερωμένο πρωτόκολλο και το προβάδισμα που 

προβλέπουν οι σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών.

4. Τήρηση ενός λεπτού σιγής.

5. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου.

6. Λήξη τελετής - Αποχώρηση Επισήμων.

ΩΡΑ 10.30 π.μ.: Ολοκλήρωση της προσέλευσης στην οδό Παν. Τσαλδάρη και Ραβινέ των τμημάτων των Σχολείων και των αντιπροσωπειών Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων κ.λπ. που πρόκειται να παρελάσουν.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.: Έναρξη της παρέλασης από την οδό Παναγή Τσαλδάρη και Ραβίνε, διέλευσή της προ των επισήμων (στο ύψος της πλατείας Δημοκρατίας) και κατάληξή της στη διασταύρωση της οδού Π. Τσαλδάρη με την οδό Αιμ. Βεάκη όπου και θα καταλήγουν οι παρελαύνοντες σχηματισμοί.

Υπεύθυνος των εκδηλώσεων είναι ο Εντεταλμένος  Δημοτικός Σύμβουλος Στυλιανός Κανέλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: