Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Κυριακή 6 Μαίου 2012: Ημέρα Αξιοπρέπειας

Ο ελληνικός λαός μίλησε. Εκφράστηκε με θυμό, οργή, αγανάκτηση. "Φωνή Λαού Οργή Θεού". Πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που του στέρησαν την αξιοπρέπεια, τον εξαθλίωσαν. Είπε όχι σε πολιτικούς και πολιτικές που απέτυχαν, που έβαλαν τον πολίτη στο περιθώριο. Έστειλε σπίτι τους αυτούς που αποδείχτηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν τις τύχες του τόπου. Καταδίκασε τους επαγγελματίες πολιτικούς, τους καιροσκόπους της πολιτικής που δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους, δεν κόλλησαν ούτε ένα ένσημο και είχαν το θράσος μέσα από δημόσια αξιώματα να διαχειριστούν δημόσιο χρήμα.


Το χαστούκι που έδωσε ο Ελληνικός λαός ήταν ηχηρό. 180 νέοι βουλευτές εκλέχτηκαν δηλ. αντικαταστάθηκαν τα 3/5 των αντιπροσώπων του έθνους μας. Είναι εύκολο να αναλογιστεί κανείς ότι αν δε σχηματιστεί κυβέρνηση και προκηρυχτούν ξανά εκλογές, τότε μεγάλο μέρος και των 120 που απέμειναν και αυτό θα αντικατασταθεί. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Ο πολίτης ξέρει και κρίνει. Είναι απολύτως αδέκαστος. Βλέπει το καταστροφικό έργο που συντελούν άνθρωποι που είναι ανίκανοι και πολλές φορές έχουν και δόλο. Γιαυτό και τους τιμωρεί, τουλάχιστον πολιτικά, μιά και οι αποτυχημένοι και καταδικασμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού είχαν πάρει τα μέτρα τους για να αποφύγουν ποινικές ευθύνες.

Άραγε αυτά που συνέβησαν στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αποκομμένα από το τι συμβαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση; Ο Δήμος μας άραγε είναι αγγελικά πλασμένος; Δεν χρωστάει; Δεν έχει δάνεια που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει; Πληρώνει τους υπαλλήλους του; O Δήμος Περιστερίου πλήττεται από την οικονομική κρίση που άλλοι δημιούργησαν ή είναι μέρος του προβλήματος άρα δεν δικαιούται και δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης.

Οι απαντήσεις είναι γνωστές, όλοι οι Δημότες γνωρίζουν τι συμβαίνει. Δεν απομένει παρά να αναμένουμε τις εξελίξεις και σε τοπικό επίπεδο. Να μάθουμε την αλήθεια. Αν υπάρχουν ευθύνες στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πόλη μας. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Άλλωστε ο "νόμος περί ευθύνης υπουργών" δεν ισχύει και δεν υπάρχει ανάλογος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Δημοτική Παράταξη "Περιστέρι Μαζί" με επικεφαλή το Γιώργο Βαθιώτη δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη εποχή. Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε από πολιτικούς που έχουν ονοματεπώνυμο, τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γιαυτό και έχει τον ίδιο θυμό, οργή και αγανάκτηση με τον απλό πολίτη, τον απλό Δημότη. Αυτόν που εξαθλίωσαν. Τον άνεργο, τον οικογενειάρχη με το χαμηλό εισόδημα, αυτόν που ανήκει σε ευπαθή κοινωνική ομάδα. Το "Περιστέρι Μαζί" θα αναδεικνύει τα προβλήματα, θα είναι ασυμβίβαστο και θα συνεχίσει τον αγώνα του για να ανακτήσει και πάλι ο Δημότης της πόλης μας τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Με την κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο. Να κοιτάξουμε τον συνδημότη μας που υποφέρει και πλήττεται στα μάτια. Να τον ανακουφίσουμε. Να του δώσουμε τη δυνατότητα και πάλι να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα. Να σηκώσει το κεφάλι και να προχωρήσει μπροστά. Χωρίς βαρίδια που άλλοι δημιούργησαν και για τα οποία καμμία ευθύνη έχει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: