Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Ο π.πρωτοσύγκελος της Ι.Μ Περιστερίου και Επίσκοπος Νύσσης δολοφονήθηκε στο σπίτι του

Ο πρώτος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου -επι Αρχιερατείας του πρώτου Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Αλεξάνδρου(Καντώνη) -μετέπειτα επίσκοπος Νύσσης Ελευθέριος Κατσαΐτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του .

Σε δολοφονία αποδίδεται ο θάνατος του 83χρονου πρώην Επισκόπου Νύσσης, Ελευθέριου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο σπίτι του στον Άγιο Παντελεήμονα με ένα μαντίλι στο στόμα.


Στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης ωστόσο υπήρχε μεγάλη ακαταστασία, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι εντός του σπιτιού εισήλθαν άγνωστοι οι οποίοι κατά τη φυγή τους έκλεψαν σταυρούς και διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα.

Ο θάνατος του ιερωμένου κατά πάσα πιθανότητα προήλθε από ασφυξία, ενώ από τις έρευνες φέρεται να προκύπτει ότι οι δράστες τον φίμωσαν, για να μπορέσουν να κάνουν ευκολότερα τη «δουλειά» τους.

Ο Ελευθέριος  γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929. Αποφοίτησε από την Θεολογική σχολή της Χάλκης το 1962. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1951 και Πρεσβύτερος το 1956. Στις 6 Φεβρουαρίου 1987 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Νύσσης, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: