Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Δημάρχου Περιστερίου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης εξέφρασε -για μια ακόμη φορά- την αντίθεσή του στις επικείμενες συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων στην πόλη του, σε συνάντησή του, στις 17 Μαΐου 2011 με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Ιωάννη Κουμέντο.
Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Θεόδωρο Αρβανίτη και εκπροσώπους γονέων, παρουσία του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας Γεώργιου Ζαφειρακίδη, επισήμανε την ξεκάθαρη - ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου ενάντια στις συγχωνεύσεις.


Από τη Δημοτική Αρχή εκφράστηκε ότι ο νέος σχεδιασμός δεν έγινε με εκπαιδευτικά κριτήρια, αλλά με λογιστικά και οικονομικά κριτήρια, που μας θέτει το μνημόνιο μέσω της τρόικα και του Δ.Ν.Τ.


Τέλος, ο κ. Παχατουρίδης επανέλαβε ότι η δημόσια Παιδεία δεν αναβαθμίζεται με συγχωνεύσεις και πρέπει να παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως, μέσα από σύγχρονα σχολεία με ολιγομελή τμήματα.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιοτιμε κ.Δημαρχε ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΕΝΝΩΣΕΙΣ. Οπως ΔΕΝ δεχτεικατε τη μεταστεγαση του ΟΚΑΝΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ !!