Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Περιστέρι: Κεντροαριστερή υποψηφιότητα ενώνει το ΠΑΣΟΚ

Λύση στο πρόβλημα συνεργασίας των «πρασίνων» στο δήμο Περιστερίου, αναφορικά με την ανάδειξη υποψηφίου για τις περιφερειακές εκλογές, φαίνεται ότι δίνει η υποψηφιότητα που κατέθεσε ο Ντίνος Καράμπελας.Ο προερχόμενος από το ΚΚΕ και το ΣΥΝ, αντιδήμαρχος Οικονομικών της διοίκησης Θ. Δημητρακόπουλου και επί 16 συναπτά έτη εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνει τα θετικά σχόλια από το χώρο της κεντροαριστεράς και συναντά την αποδοχή στην «κούρσα του χρίσματος».Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr ο κ. Καράμπελας, φέρεται να έχει την υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατικής Αριστεράς, και Οικολόγων Πράσινων.


Ο ίδιος επίσημα έχει υποβάλλει τα δικαιολογητικά του στην επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και πιθανή επιλογή του θα ενώσει του κεντροαριστερούς στο δήμο Περιστερίου.


Πολλοί συγκρίνουν την υποψηφιότητα Καράμπελα με αυτή του υποψήφιου για το δήμο Ιωαννιτών, Φίλιππου Φίλιου, ο οποίος συγκέντρωσε το 47% των προτιμήσεων σε σχετική δημοσκόπηση, και όλα δείχνουν ότι θα έχει και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. (για να διαβάσετε σχετικό άρθρο για τον Φ. Φίλιο, κάντε κλικ εδώ :http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7539)


Στήριξη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ


Με την υποψηφιότητα Καράμπελα, εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά, και τους Οικολόγους Πράσινους, φαίνονται διατεθειμένοι να συνταχθούν και οι «πράσινοι» συνυποψήφιοι του στο δήμο Περιστερίου, κ. Μιχάλης Δούναβης – Θεόδωρος Δημητρακόπουλος και Κώστας Λαλένης (είχε ηττηθεί από τον Ανδρέα Παχατουριδη στις τελευταίες εκλογές).


Δεν είναι μυστικό ότι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο γίνονται, μετά το αδιέξοδο της Ιπποκράτους να βρει υποψήφιο της επιλογής της.

 Εν αρχή ο προπονητής Αργύρης Πεδουλάκης, αρνήθηκε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι οι υποχρεώσεις που μόλις ανέλαβε στην ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου, δεν του επιτρέπουν να εγκαταλείψει για να διεκδικήσει το Δήμο.


Ενώ και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, στον οποίο έγινε κρούση από το ΠΑΣΟΚ, δεν έδειξε ενδιαφέρον.


Οι συζητήσεις για πιθανή υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή, Γιάννη Δημαρά, που επανήλθαν δεν φαίνεται να προχωράνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: