Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΑΝΙΔΗΣΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ


Για 28η συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν φέτος από το ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθαν. Β. Μπότση τα Βραβεία στους δημοσιογράφους που παρουσίασαν σημαντικές επιτυχίες τόσο στον έντυπο λόγο, όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο και που διακρίθηκαν για το σεβασμό τους στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.Η απονομή των Δημοσιογραφικών Βραβείων του Ιδρύματος έγινε παρουσία αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, βουλευτών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και πλήθους δημοσιογράφων, απονεμήθηκαν (στην αίθουσα Ολυμπία του ξενοδοχείου «Κάραβελ») τα φετινά βραβεία και οι διακρίσεις του Ιδρύματος Αθανασίου Μπότση. α στις 27 Μαΐου ώρα 12.00 το μεσημέρι.


Μεταξύ των έγκριτων δημοσιογράφων που βραβεύτηκαν ήταν και ο Δημοσιογράφος Βαγγέλης Φανίδης για την προσφορά του στο Ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης – με χορηγό το Δήμο Αθηναίων


Παράλληλα απονεμήθηκαν Βραβεία και Τιμητικές Διακρίσεις σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν:
Στο Κοινοβουλευτικό και Πολιτικό Ρεπορτάζ – με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων
Στο Οικονομικό Ρεπορτάζ – με χορηγό το ΕΒΕΑ
Στο Ρεπορτάζ Τοπικής Αυτοδιοίκησης – με χορηγό το Δήμο Αθηναίων
Σε ρεπορτάζ ή έρευνα που προβάλλει την Ισότητα των Φύλων – με χορηγό τη Γενική Γραμματεία Ισότητας.
Επίσης ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός που στηρίζει και φέτος οικονομικά την εκδήλωση θα απονείμει το Βραβείο του Ανθρωπιστικού Ρεπορτάζ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιλογή των προς βράβευση δημοσιογράφων γίνεται μετά από εισήγηση Γνωμοδοτικής Επιτροπής που αποτελείται επίσης από δημοσιογράφους και συγκεκριμένα από τους: Πάνο Σόμπολο Πρόεδρο Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Γιάννη Πλαχούρη Πρόεδρο Ενώσεως Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου, Γιώργο Γιουκάκη, γεν. γραμματέα & εκπρόσωπο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Αθαν. Παπανδρόπουλο Επίτιμο Πρόεδρο της Ενώσεως Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Γιάννη Χρυσάφη Εκπρόσωπο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλη Νικολόπουλο και Αγαμέμνονα Φαράκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: